SubscribeNew York Stylisten tipser!

Den svenske stylisten Krister Atle har virkelig lykkes i hårmotens hovedstat New York. Har har lykkes med å bli en av de heteste stylistene med oppdrag for motemagasin og fashion show. Han har også blitt stylist ekspert på amerikansk TV. Her vil du få ta del i hans styling tips samt trender fra New York.


apr 14

Fakta om håret: Flisete tupper og frizzy hår

Postad av Hårkontroll Admin : tirsdag, april 14, 2015Flisete tupper og frizzy hår

Forsøker du å spare til lengre hår, men er tvunget til å stadig å stusse på grunn av flisete tupper? Følg våre råd for å behandle og forebygge flisete tupper.


Trichoptilosis er det vitenskapelige navnet på flisete tupper, og er en kombinasjon av det greske ordet for hår og det latinske ordet for fjær sett. Hårstråets fibre er utslitt når den beskyttende ytre lag utslitt. Det skjer ofte når du har brukt krølltang eller rettetang over lang tid, eller når man har behandlet hår med kjemikalier som finnes i hårfarge, permanentvæske og hår bleking. Noen påstår at det eneste botemiddelet for flisete tupper er å klippe. Det er faktisk ikke hele sannheten. Det er naturlige løsninger som hjelper sprøtt hår og sikrer at håret holder seg sunt og ikke blir ødelagt. Prøv våre tips hjemme, ta vare på håret ditt og føl forskjellen.


Vær snill mot håret ditt

 • Hvis du vasker håret for ofte kan skade hårets viktige naturlige oljer. Vær forsiktig med hår som har flisete tupper.
 • Bytt fra "tøff" til mild sjampo og skyll håret med kaldt vann.
 • Shamponer håret forsiktig og klapp det tørt med et håndkle i stedet for å vri ut vannet.
 • Gre håret med en bred tannet kam. Hvis det er uregjerlig begynner du å gre det fra toppene.
 • Bruk hårbånd i tøy, aldri gummistrikk, hvis du ønsker å sette håret opp i dusk, flette eller knute.

 • Skru ned varmen

  
Unngå høye temperaturer når du tørker eller krøller håret ditt og veksle gjerne til lavere temperaturer. Hårfønere og rettetenger vil gi håret stil, men også flisete tupper. Beskytt håret ved hjelp av solhatt om sommeren for å unngå at håret blir direkte utsatt for solen.


  Gi næring til hårsekkene

  Hvis håret ditt har flisete ender det kan være lurt å bruke en kur en gang i uken eller måneden for å hjelpe hårets tilvekst og gi tilbake glans og elastisitet til dine silkemyke krøller. Arbeid inn håret pleie produktet fra hodebunnen til omtrent halvparten av lengden på håret. La produktet virke litt lenger hvis du har farget hår som er litt mer porøst. Bruke gjerne leave-in produkter.

  Tenk på hva du spiser


  Folsyre og vitamin B7 bidrar til å bygge protein i håret, gjør håret sunt og hjelper til med hårveksten. Eksempler på matvarer som inneholder folsyre er bladgrønnsaker, soyabønner og hvete. Vitamin B7 påvirker metabolismen og finnes blant annet i linser, erter, brun ris, solsikkefrø, valnøtter og soyabønner.