FAQ

Vanlige spørsmål og svar

Les vanlige spørsmål og svar om Hårkontroll Hair Beauty Concept.

Kan jeg bruke hårkontroll når jeg er gravid eller ammer?

Du kan bruke Hårkontroll Original når du er gravid og ammer, Hårkontroll Boost bør man vente med til etter man har avsluttet amming og ikke er gravid. Informer alltid jordmoren din hvis du tar tilskudd mens du er gravid eller ammer.

Hvor lenge er det anbefalt at man tar hårkontroll?

Et sunt hår vokser i gjennomsnitt ca. 1 cm per måned, i hårfestet noe langsommere. Optimalt resultat for Hårkontroll Boost er minst 3 måneder. Etter det kan du bytte til den bredere sammensatte Hårkontroll Original, som kan brukes regelmessig for å sikre en god tilførsel av næringsstoffer til hårroten og dermed bevare hårets kvalitet og styrke. Du kan også fortsette med Hårkontroll Boost så lenge man ønsker

Kan hårkontroll gi bivirkninger?

Ja, hvis man er følsom eller har en allergi mot noen av ingrediensene bør man unngå å ta Hårkontroll

Hvor kommer keratinet i Hårkontroll Boost fra?

Det er en biotilgjengelig keratin kalt Cynatine HNS, biotilgjengelig betyr at den fester seg til hårroten fra innsiden og gir næring slik at du får et sterkere og fyldigere hår.

Inneholder Hårkontroll laktose, melkeprotein eller gluten?

Nei, Hårkontroll er fri for alle disse allergenene.

Hvordan fungerer Hårkontroll?

Hårroten får næring med blodsirkulasjonen, og det er derfor viktig å ha en god ernæringsstatus for at hår og negler skal få nødvendig næring. Det er aldri et bestemt stoff som får hår og negler som gir styrke og vekst. Vitaminer og mineraler jobber sammen i kroppen for å oppfylle forskjellige funksjoner. Hårkontroll Original er i stor grad sammensatt av næringsstoffer med gjensidig egenskaper, og inneholder bl.a. viktig biotin, sink og selen som man trenger til å opprettholde normal hårkvalitet og hårvekst. I Hårkontroll Original er det også hirse, vårt mest næringsrike kornslag og silisium fra bambus. Hårkontroll Boost består av vitaminer, mineraler og en ekstra dose biotin i perioder når håret trenger litt ekstra. Hårkontroll Boost inneholder også det patenterte keratin Cynatine HNS. Keratin er hovedkomponenten i håret, et protein som har det høyeste innholdet av aminosyren cystein, et naturlig svovelreservoar.

Vokser håret ditt hele tiden?

Nei, håret har forskjellige faser. Anagenfasen varer i 2 til 8 år. Her deler cellene seg i hårroten og produserer hårets overflate. Hårsekken vokser inn i de dypere lagene i huden for næring. Lengden på håret bestemmes også av lengden på denne fasen. Den katagene fasen står for fornyelse og varer i 2 til 4 uker. Hårsekken krymper til omtrent en sjettedel av normal størrelse, håret slutter å vokse, og roten kommer til slutt opp og faller av. Telogenfasen kalles også hårets hvilefase og varer i 2 til 4 måneder. Håret vokser ikke, men holder kontakten med hårsekken når roten hviler. Cirka 10-15% av alle hårene er alltid i telogenfasen, og etter dette er syklusen fullført og håret endres igjen til anagenfasen.

Hvordan påvirkes hår under graviditet og amming?

Under graviditeten øker østrogennivået kraftig og håret blir ofte tykkere og mer skinnende. Etter fødsel faller østrogennivået igjen, og hårsekkene går inn i den sovende fasen, noe som fører til økt hårtap i en periode. Det er vanligvis ikke noe å bekymre seg for. I løpet av ammeperioden kan det være verdifullt å være ekstra nøye med næringsinntaket, ettersom kroppen utsettes for stort stress og mer ernæring er nødvendig.

Hvordan påvirkes håret av overgangsalderen?

I overgangsalderen endres balansen mellom hormonene østrogen og testosteron, noe som påvirker hårets kvalitet og vekst. Med økende alder avtar også antall hår på hodet, ettersom vekstfasen blir kortere og hvilefasen lengre. Dette betyr at håret ikke kan vokse så lenge som før. Et lavere østrogeninnhold påvirker også hårets holdbarhet og blir tynnere og skjørere. En god hjelp på veien mot å få lengre sterkere hår er Hårkontroll Boost.

Hva menes med hårtap?

Vi mister normalt rundt 100 hår om dagen, noe som ikke er noe å bekymre seg over. Hvis du mister flere hår over lengre tid, kan du snakke om hårtap. Det er mange årsaker til hårtap, for eksempel skjoldbruskkjertelproblemer, langvarig stress eller infeksjoner. Hvis du er bekymret, bør du søke hjelp fra en lege for å finne ut de bakenforliggende årsakene.

Hvilke ytre faktorer påvirker håret?

For mye vasking, kraftig børsting, farging, kjemisk bleking, sol og bading, sterk varme fra rettetang og hårføner samt tett oppsatt hår kan påvirke hårets kvalitet. La håret hvile innimellom og ha fokus på å tilsette fuktighet, et tørt og sprøtt hår øker hårtapet. Sørg også for å bruke stylingprodukter med varmebeskyttelse når håret skal rettes eller føntørkes, og beskytt håret mot sterk sol om sommeren

#harkontroll

Följ Hårkontroll på Instagram

Välkommen till vår värld av hår. Från vår produktion till events - här hittar du det senaste från Hårkontroll.