Gi vårhåret en kickstart

Når våren kommer, er det ikke bare naturen som spirer og gror – vårt hår trenger også en ny start. Etter en lang vinter innendørs med tørr luft og tette luer, kan håret føles livløst og uttørket. Våren er derfor det perfekte tidspunktet for å gi håret den næringen det sårt trenger for å gjenopprette sin naturlige glans og styrke.

Vinterkulden, kombinert med tørt inneklima uten særlig luftfuktighet, fører til at hårets evne til å holde på fuktighet svekkes. Dette resulterer i tørt og krusete hår, samt økt risiko for slitasje og splittede tupper. I tillegg kan de kalde temperaturene føre til at håret "løfter seg", noe som gjør det mer porøst, fuktfattig, matt og skjørt. Med riktig pleie og vedlikehold kan du nyte et sterkere, sunnere og mer glansfullt hår som ser fantastisk ut og føles enda bedre.

Nå på våren kan det også hende at du merker at du mister litt mer hår enn vanlig. Men dette er ikke noe å bekymre seg for, da dette er helt normalt og faktisk en naturlig del av hårvekstsyklusen. I løpet av denne tiden går nemlig flere hår inn i hvilefasen (telogenfasen), noe som midlertidig øker hårtapet.

Mange opplever at håret nå er mer matt, tørt og ømtålig enn vanlig. Vårhåret er også ekstra følsomt for temperaturendringer, økt luftfuktighet og de første UV-strålene som treffer hodebunnen og håret.

Derfor er det nå på høy tid å gi håret litt ekstra kjærlighet! En boostende hårpleierutine kan bidra til å bygge opp glans og hårstyrke, og ikke minst sette fart på hårveksten igjen.

Styrk håret fra innsiden med unikt keratin

Fordelene med keratin er mange. Det skaper struktur og tekstur i håret, fremmer hårets helse og kvalitet, og øker hårets elastisitet og motstandskraft. Takket være disse egenskapene er keratin et viktig element for hårets helse. Det gir ikke bare styrke og elastisitet, men gir også ytre beskyttelse mot temperaturvariasjoner, fuktighet, elektrisk og krusete hår.

I tillegg til utvalgte vitaminer og mineraler inneholder MAN Hair Boosting Nutrition også det unike og patenterte keratinet Cynatine®HNS, som i to kliniske studier over 3 måneder viser målbare effekter på hårkvalitet og vekst:

1. Økt hårvekst.

2. Flere hårsekker i vekstfasen (anagenfasen) og færre hårsekker i hvilefasen (telogenfasen).

3. Redusert hårtap             

4. Økt volum.

I tillegg øker innholdet av strukturelle aminosyrer i hårstrået, noe som gjør håret sterkere, kraftigere og mer motstandsdyktig.

De fine effektene av Cynatine®HNS keratin på håret er takket være den unike og patenterte produksjonsprosessen som gjør keratin løselig og lett for kroppen å absorbere og utnytte seg av.

Resultat från studie på Cynatine®HNS

Økning i hårets strekkstyrke
Økning av aminosyrer i hårstrået etter 90 dager
Endring i forholdet mellom aktiv fase (anagen) og hvilefase (telogen)

Flere tips til vårfint hår

Her er flere enkle tips for å få vårhåret til å skinne og se friskt og velstelt ut:

  1. Regelmessig klipping
  2. Reduser slitasje
  3. Øs på med fukt

Husk at små endringer i rutinene dine kan gi store resultater når det gjelder hårets helse og utseende. Så gi håret ditt litt kjærlighet denne våren!

Regelmessig klipping

Når håret vokser, blir tuppene eldre og mer utsatt for slitasje. Håret kan da se mer matt og slitt ut. Regelmessige klipp fjerner de slitte tuppene og gir håret en mer velstelt look.

Reduser slitasje

For å motvirke tørt vinterhår, er det viktig å tilføre ekstra fuktighet og beskyttelse mot de harde vinterforholdene. Start med å redusere hyppigheten av hårvask, da sjampo kan strippe håret for naturlige oljer som er essensielle for å holde det mykt og sunt. Sørg for å bruke en mild sjampo som rengjør skånsomt. Bruk en rik balsam og ikke glem en ukentlig dyptvirkende hårkur for å gjenopprette fuktighet. Beskytt håret ditt mot kulden ved å bruke en hatt eller skjerf, og unngå å gå ut med vått hår som kan fryse og brekke. Vær også forsiktig med varmestyling og kjemiske behandlinger som kan forverre tørrheten. En sunn diett rik på omega-3 og vitaminer eller vitamintilskudd hjelper også til med å styrke håret. Husk, en god rutine for å ta vare på vinterhåret ditt kan gjøre underverker for å holde håret ditt hydrert og glansfullt gjennom hele sesongen!

Fuktighetsspray

Fuktighetsspray, hydrating spray eller "hair shine boosting spray"- kjært barn har mange navn!  Denne fantastiske oppfinnelsen er en velsignelse for alle hårtyper, spesielt for de som sliter med tørt og skadet hår forårsaket av miljøfaktorer som sol, vind eller tørt inneklima.

Fuktighetsspray for håret er ikke bare en midlertidig løsning; det er en dyptvirkende behandling som gir langvarig hydrering og næring. Med ingredienser som aloe vera, vitamin E og arganolje, arbeider disse sprayene for å gjenopprette hårets naturlige glans og mykhet. De er også utrolig enkle å bruke – bare spray på tørt eller vått hår, og voilà! Du er klar til å ta dagen med storm med et hår som ser sunt og strålende ut. Enkel å bruke enten du er hjemme eller på kontoret.

Så, hva venter du på? Gi håret ditt den kjærligheten det fortjener!

Happy Hair Day! 😍

Bli med i vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert
Sende
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring og samtykker til å motta oppdateringer fra selskapet vårt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alle rettigheter forbeholdt