Kan du forhindre hårtap?


Vi har et naturlig hårtap som er en del av hårforyngelsesprosessen. Du finner hår f.eks. på puten, i dusjen og i vasken. Hvis du samler disse i et antall dager og teller dem, er tommelfingerregelen at hvis det i gjennomsnitt er opptil 100 hår per dag, så er det helt normalt. Hvis det er flere enn 100 hår per dag kan det være et tegn på en unormal tilstand.

Hårtap som vi kan påvirke og redusere

Å stresse håret ditt kan føre til økt hårtap. Med stress menes f.eks. farging, intens børstning eller hvis du ofte bruker en hårføner eller rettetang.

Mangel på vitaminer og mineraler kan også bidra til økt hårtap. Generelt hårtap kan være et tegn på at hårrøttene mangler viktige vitaminer og mineraler.

Forsking viser at f.eks. at biotin, niacinog sink er med på å bevare hårets normale egenskaper.

Kliniske studier viser redusert hårtap med riktig ernæring

Effekten av en god tilførsel av næringsstoffer til hårrøttene og hvordan dette påvirker hårtap har blitt studert. Blant annet har det vært mulig å vise at hårtap i forbindelse med vask synker med 30% mens hårets styrke øker med 12%. Samtidig forbedret både glans og glans.

Hormonelt betinget hårtap

Hormonelle, arvelige årsaker til hårtap er også vanlige, spesielt i overgangsalderen. Leger(hudleger) kan enkelt avgjøre om hårtapet skyldes hormonelle årsaker gjennom blodprøver


Publicerat av:

Hårkontroll

5/19/2021