Slitte topper og friskt hår

Slitte topper og friskt hår

Prøver du å spare til lengre hår, men blir hele tiden tvunget til å stoppe det på grunn av slitte tupper? Følg våre råd for å behandle og unngå slitte tupper. Trichoptilosis er det vitenskapelige navnet på slitte tupper og er en kombinasjon av det greske ordet for hår og det latinske ordet for fjærsett. Fibrene i håret er ødelagte når det beskyttende ytre laget er utslitt. Det skjer ofte når du har brukt krølltang eller rettetang over lang tid, eller når du har behandlet håret med kjemikalier som f.eks. i hårfarge, permanentvæsker og hårbleking. Noen hevder at den eneste kuren for slitte tupper er klipping. Det er faktisk ikke helt sant. Det finnes naturlige løsninger som hjelper slitt hår og sørger for at håret holder seg sunt og ikke blir tørt . Test tipsene våre hjemme, ta vare på håret ditt og legg merke til forskjellen.

Vær snill mot håret ditt

  • Hvis du vasker håret for ofte, kan det skade hårets essensielle naturlige oljer. Ta det med ro med hår som splittede/slitte tupper.
  • Bytt fra "tøff" til mild sjampo og skyll håret med kaldere vann.
  • Sjamponer håret forsiktig og klapp det med et håndkle isteden for hard tørking med håndkle.
  • Kjem håret med en bredtannet kam, begynn fra toppen.
  • Bruk hårbånd av stoff, aldri gummistrikk, hvis du vil legge håret i en dusk, flette eller knute.
  • Senk varmen


Unngå høye temperaturer når du tørker, retter eller krøller håret, og bytt gjerne til lavere temperaturer. Hårføner, krølltang og rettetang gir deg en fin frisyre, men også slitt hår særlig i tuppene. Beskytt håret med en solhatt/caps om sommeren for å unngå å utsette håret direkte for solen.

Gi hårsekkene næring


Hvis håret ditt er slitt i tuppene, kan det være lurt å bruke en wrap/innpakning en gang i uken eller måneden for å hjelpe håret til å vokse, gi glans og den naturlige elastisitet tilbake til de silkeaktige krøllene dine. Arbeid hårpleieproduktet fra hodebunnen til omtrent halvparten av hårets lengde. La produktet virke litt lenger hvis du har farget hår som er litt mer slitt. Bruk gjerne leave-in-produkter.

Tenk på hva du spiser

Folsyre og vitamin B7 bidrar til å bygge protein i håret, gjøre håret sunt og bidra til hårvekst. Eksempler på matvarer som inneholder folsyre er bladgrønnsaker, soyabønner og hvete. Vitamin B7 påvirker stoffskiftet og finnes blant annet i linser, erter, brun ris, solsikkefrø, valnøtter og soyabønner.

Publicerat av:

Hårkontroll

5/19/2021