Hva er keratin?

Hva er egentlig keratin?

Keratin er et svovelholdig, fibrøst protein som finnes i hele kroppen og som spiller en svært viktig rolle for hår, hud og negler, der det gir styrke, motstandskraft og elastisitet. Faktisk består håret av 90 % keratinprotein. Dette spennende proteinet har et høyt innhold av aminosyren cystein, en naturlig reservoar av svovel som er den aller viktigste komponenten i keratinprotein og som utgjør mye av keratinets strukturelle styrke og stabilitet.

 

Svovel - nøkkelen til sunt og vakkert hår

Svovel er den viktigste komponenten i keratinproteinet. Hårets struktur består av svovelbindinger (elektrisk ladedeatomer) som tynnes og svekkes av:

  • kjemiske- eller varmebehandlinger
  • friksjon fra børsting
  • solllys

Svekkede svovelbindinger resulterer i krusete, svake og tynne hår med dårlig vekst.

Hvordan produseres keratin?

Keratin er et strukturelt protein, som består av aminosyrer, hvor cystein er aminosyren som mest definerer funksjonen av keratin. Keratin er unikt for dyreriket og kan ikke utvinnes fra noen plantekilde, og produseres ofte fra slakteriavfall som hover, horn eller fjær og hydrolyseres ved hjelp av sterke syrer eller baser. Prosessen gjør den viktige cysteinen inaktiv og keratinet mister dermed viktige komponenter, funksjon og biotilgjengelighet.

Cynatine®HNS – Unikt fremstilt keratin med bevarte egenskaper

Cynatine®HNS keratin inngår i Hårkontroll® Boost er derimot laget av saueull fra en spesielt utvalgt rase som lever i New Zealand. Ulla blir tatt vare på når sauene klippes, noe som sikrer godt dyrestell og gjør det lettere for sauene å opprettholde hygienen. Den spesifikke ullen er valgt fordi den er veldig rik på et keratinprotein som deler en nesten identisk aminosyreprofil til menneskehår.

Bildet viser en komparativ aminosyreprofil mellom Cynatin®HNS keratin og menneskehår.

Patentert fremstilling

Cynatine®HNS-keratin er verdens første løselige keratin og fremstilles gjennom en unik og patentert prosess der det naturlige keratinet omdannes til en funksjonell tri-peptidform som både er bioaktiv og lett kan absorberes av kroppen. En skånsom metode som bevarer ullens iboende egenskaper i sluttproduktet.

Cynatine®HNS har en overlegen biotilgjengelighet

Studier viser at Cynatine®HNS er så mye som 96% biotilgjengelig takket være det svært høye innholdet av di- og tripeptider, sammenlignet med andre keratinekstrakter på markedet som i stedet inneholder frie aminosyrer med lav løselighet og dermed lav biotilgjengelighet.

Effekten av Cynatine®HNS-keratin bekreftet i kliniske studier

Effektene avcynatine®HNS keratin er bekreftet i to dobbeltblinde, randomiserte studier som viser eksepsjonelle resultater.  

  • Økt hårvolym
  • Redusert håravfall
  • Fler aktive hårsekker
  • Bedre hårstruktur gjennom økt innhold av aminosyrer i hårstrået
  • Økt motstandskraft mot daglig slitasje
  • Økt glans

Velstuderte og svært populære produkter

Cynatine®HNS ingår i produktene Hårkontroll Boost samt Hårkontroll MAN Hair Boosting Nutrition og har i tillegg til kliniske studier også et meget høyt nivå av kundetilfredshet.


Studier om effekten av Cynatine®HNS på hår, hud og negler:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23902431/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25386609/

Bli med i vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert
Sende
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring og samtykker til å motta oppdateringer fra selskapet vårt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alle rettigheter forbeholdt