Ta vare på vinterhåret ditt

Vintersesongen kan være hard mot håret ditt, hvor flere faktorer bidrar til økt slitasje som kan skade håret. Men det finnes mye du kan gjøre for å pleie vinterhåret ditt. Her er noen tips for å ta vare på håret ditt i den kalde årstiden:

Kaldt, varmt og tørt, tørt, tørt

Kald, tørr luft kombinert med tørr innetemperatur fører til at hårets evne til å beholde fuktighet forverres. Dette kan gjøre håret tørt og frizzy, og øker risikoen for slitasje og splittede tupper.

Kaldt vær kan føre til at hårstråene løfter seg, noe som kan gjøre håret mer porøst, tørt, matt og ømtålig.

Harde vintervinder øker friksjonen mot håret, noe som kan gjøre det flokete og føre til at det lettere brekker og blir skadet, spesielt hvis håret er langt.

Hvis du bruker lue eller hodeplagg for å beskytte deg mot kulden, sørg for at det er løst sittende og har en innside av ull, silke eller sateng. Dette reduserer friksjonen mot håret og minimerer risikoen for “luehår” – det statiske og frizzy håret som kan oppstå når du bruker hodeplagg.

Tips:  Sørg for å gi håret mye fuktighet ved å bruke en skånsom og fuktighetsgivende sjampo og balsam med påfølgende fuktighetsgivende spray beriket med oljer. Kompletter med en dyptvirkende fuktighetsgivende maske / maske 1-2 ganger i uken for å gjenopprette mykhet og glans, og for redusere risikoen for skade på håret.

Tørr hodebunn

Kaldt vær kan føre til tørr hodebunn, som igjen kan føre til kløe og flass.

Tips: Bruk fuktighetsgivende sjampo og balsam og avsluttmed kaldt vann i ca. 15 sekunder for å få blodsirkulasjonen i gang. Masser hodebunnen med en hårolje en gang i uken for å fukte og stimulere sirkulasjonen i hodebunnen.

Splittede tupper

Kald og tørr luft kan gjøre håret mer følsomt for slitasje og splittede tupper.

Tips: For å unngå skadede og splittede hårstrå, bør du regelmessig klippe tuppene. I tillegg kan du bruke en fuktighetsgivende spray med beskyttende oljer daglig i tuppene for å nære håret og forebygge nye skader.

Mangel på sol

Redusert eksponering for sollys om vinteren kan føre til mindre naturlig produksjon av vitamin D, noe som er viktig for hårets helse. Mangel på vitamin D kan påvirke både hårvekst og hårets tilstand. Derfor kan det være lurt å supplere med ekstra D-vitamin i de mørke månedene av året.

Ta vare på din ernæringsstatus

Hvis du opplever mye stress og kanskje er litt uforsiktig med kostholdet ditt fra tid til annen, er det viktig å huske at hår, hud og negler ofte får næring sist. Kroppen prioriterer først ernæring til livsviktige organer. For å støtte hårets velvære, kan du vurdere å ta et næringstilskudd som er spesifikt tilpasset hårhelsen.

Flere tips for å holde vinterhåret ditt sunt og velstelt:

Hydrering

Drikk rikelig med vann, det fordeler ikke bare kroppens væskebalanse, men også håret ditt.  

Beskytt håret med oppsetninger

Å flette eller sette opp håret gir litt mer beskyttelse ettersom håret da eksponeres mindre av vær og tørr inneluft.

Vær forsiktig med varmestyling

Reduser bruken av varmestyling med hårføner eller rettetang, og gi håret lengre pauser fra varme stylingverktøy av og til. Varmestyling kan være hardt for håret, spesielt om vinteren. Husk alltid å bruke et varmebeskyttende produkt når du styler håret.

Silkepute

Bytt ut putetrekket til hodeputen til et putetrekk av silke eller sateng for å redusere friksjonen på håret når du sover. 

Skyll med kaldt vann i stedet for varmt

Varmt vann fører til at de naturlige oljene i håret forsvinner, noe som resulterer i økt tørrhet. I stedet bidrar skylling av håret med kaldt vann til å bevare fuktigheten og holde håret hydrert. Kaldt vann hjelper også med å lukke det ytre laget av hårstråene, noe som gjør håret mer motstandsdyktig mot skade, krus og fuktighetstap. Et åpent ytre lag gjør håret mer sårbart. Ved å lukke hårstråene med kaldt vann blir håret også glattere, frizz reduseres, og glansen øker ved å reflektere mer lys

Kutt ned på hårvask

Ikke vask håret så ofte om vinteren, men la de naturlige oljene i håret og hodebunnen bidra til å beskytte håret ditt.

Bli med i vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert
Sende
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring og samtykker til å motta oppdateringer fra selskapet vårt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2023 Baltex AB. Alle rettigheter forbeholdt